Workum JO11-1 – SJO DFC JO11-1

JO11-1 geeft zege uit handen
Zaterdagmorgen 1 december rond kwart over 9 melden de spelers van Workum JO11-1 zich op sportpark De Rolpeal. Vandaag moet het gebeuren, de eerste zege sinds de bekercompetitie. Zeker nu de coach en één van de trainers beloningen in het vooruitzicht hebben gesteld. Een ijsje bij een gelijkspel en een bezoekje aan de bekende hamburgergigant bij een overwinning!
De warming-up wordt zeer serieus genomen en ook het inschieten van keeper Chiel van het Reve gebeurt met volle overtuiging. Dan arriveert tegenstander SJO DFC JO11-1 dat een paar plaatsen hoger geklasseerd staat. En wat blijkt: op het shirt staat de bekende grote gele M! Dat motiveert onze jongens natuurlijk nog meer.
Niet eerder dit seizoen schiet JO11-1 zo overtuigend uit de startblokken. En dat terwijl Bo Peters geblesseerd thuis zit en enkele spelers de afgelopen week ziek zijn geweest en dus niet helemaal fit. Door een paar goed uitgespeelde aanvallen staan onze voetballers binnen een kwartier met 2-0 voor. Max Sijrier en Rutger Overwijk weten hun kansen allebei mooi af te ronden. Maar de tegenstander uit Dronryp geeft niet op en neemt steeds meer het initiatief. Ondanks een paar grote kansen scoort SJO DFC echter niet voor de pauze.
Of het nu komt omdat verdediger Sjoerd van der Plaats jarig is of omdat de overwinningspremie al heel dichtbij lijkt, maar tijdens de rust is de sfeer in de kleedkamer uitgelaten. De coach probeert zijn team duidelijk te maken dat er nog niet gewonnen is en dat bij een tegendoelpunt SJO DFC er zeker weer in zal gaan geloven. Maar het blijkt een beetje aan dovemansoren gericht….
Weer terug op het veld gebeurt helaas het voorspelde. Binnen twee minuten ligt de aansluitingstreffer in het Workumer doel: 2-1. Het is duidelijk, de tegenstanders hebben besloten er bovenop te gaan zitten en onze jongens flink onder druk te zetten. En daar kan Workum JO11-1 zich niet meer onderuit voetballen. De krachten nemen af en er worden foutjes gemaakt. Daarvan profiteert SJO DFC optimaal. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd zijn de rollen omgedraaid. Het is de bezoekende ploeg die leidt met 2-3. Echte scoringsmogelijkheden komen er daarna niet meer voor Workum JO11-1 en dus heeft deze wedstrijd helaas geen Happy Meal end.