Workum JO11-1 – SWZ Boso Sneek JO11-2

Heerlijke voetbalochtend in Workum

Zaterdag 20 april, een uurtje of tien, de temperatuur kruipt richting de 20 graden Celsius. De spelers van JO11-1 verzamelen zich voor de wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek. Sommigen hebben voor de zekerheid een eigen bidon meegenomen om bij deze warmte de dorst te lessen. Afgesproken wordt de warming-up vandaag in een iets lager tempo te doen. Niet al voor de wedstrijd te veel energie verspillen. De moeders nemen plaats op een bankje achter het doel, een enkele vader zoekt een plekje langs de lijn.

Het lome gevoel heeft nog even de overhand als om half elf de wedstrijd begint. Workum JO11-1 is zodoende niet helemaal bij de les en komt onverwachts snel op achterstand: 0-1. Maar de koppies gaan niet hangen. Binnen een mum van tijd staat het al weer 2-1 voor ons team. En het verschil had net zo makkelijk veel groter kunnen zijn. Maar de aanvallers van Workum staan helaas nog niet op scherp. Een aantal open kansen wordt jammerlijk gemist. Dat geeft SWZ Boso Sneek JO11-2 de mogelijkheid om vlak voor rust door een frommelgoal tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte te komen.

Na de limonadepauze bouwt Workum echter de voorsprong gestaag uit tot 4-2, omdat onze jongens de focus weer hebben. Ook daarna wordt er nog wel over en weer gescoord, maar het verschil blijft tot het eind van de wedstrijd steeds twee doelpunten: 7-5. En ondertussen viert sportiviteit vandaag hoogtij! Als bijvoorbeeld een van onze voetballers van achteren wordt neergehaald, spreekt de coach van de tegenpartij zijn speler daar vermanend op aan. Over het hele veld gaan de spelers van beide teams gedurende de wedstrijd verder ook respectvol met elkaar om. En als de scheidsrechter tenslotte fluit voor het einde, kan iedereen terugkijken op een heerlijke voetbalochtend. Schitterend weer, een paar hele mooie doelpunten en een attractieve wedstrijd; zo mag het elke zaterdag wel zijn!