Workum JO11-3 – LSC 1890 JO11-7

Enerverende wedstrijden van Workum JO11-3

De maand oktober loopt op z’n eind en de herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. Wind en regen geselen de voetbalvelden in het noorden van het land. Maar Workum JO11-3 laat zich niet uit het veld slaan en gaat onverdroten voort. De ene voetbalwedstrijd van dit team is nog enerverender dan de ander.

Zo werd aan het begin van de maand door mooi combinatievoetbal vv Balk JO11-4 met 7-0 aan de kant gezet. Toen volgde helaas een verlieswedstrijd (4-0) bij ST IJVC/Blauwhuis JO11-2, dat ook in de bekercompetitie al een maatje te groot was geweest. Maar de wedstijd daarna tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO11-3 liet Workum JO11-3 zich weer van zijn beste kant zien. Ondanks een zeer matige start, na een kwartier stond ons team met 3-0 achter, werd al voor rust orde op zaken gesteld (3-3). Na de pauze denderden de jongens over de tegenstander heen, eindstand 4-11. Vooral de tweede helft speelde Workum JO11-3 zeer gestructureerd. Zo werd er op tijd overgespeeld, werd bij balverlies de tegenstander meteen onder druk gezet, speelden alle jongens vanuit hun eigen positie en namen ze in goed overleg elkaars plek over.

Deze ervaring werd meegenomen naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag 28 oktober tegen LSC 1890 JO11-7. Maar de tegenstander bleek uit hetzelfde hout gesneden! Ook LSC 1890 hanteerde de tactiek van snel passen en druk zetten. Dus dat werd een spannende en leuke voetbalwedstrijd. Ondanks dat Workum JO11-3 ietsjes sterker was, kwam dat de eerste helft maar niet tot uitdrukking in de stand. Er waren wat kansjes voor onze aanvallers Max Sijrier en Bo Peters. En ook middenvelders Djustin de Jong en Hidde Daniels kwamen gevaarlijk dicht bij het vijandelijke doel, maar de schoten misten te veel kracht. Het was uiteindelijk laatste man Romano van Lierde die zich kwaad maakte en vanaf de rand van het strafschopgebied keihard door het midden over de keeper van LSC 1890 heen schoot: 1-0. Even leek het erop dat de voorsprong gauw teniet zou worden gedaan. Na een kleine duw voor het doel van Workum JO11-3 kreeg dit team een penalty tegen. Gelukkig ging de bal naast en werd de rust gehaald met de geringe voorsprong.

De tweede helft begon ons team weer goed en het was centrale middenvelder Just van den Heuvel die het voorbeeld van Romano volgde. Ook hij schoot van afstand, maar plaatste de bal mooi in de hoek buiten bereik van de LSC 1890-keeper: 2-0. Daarna werden onze jongens wat overmoedig en verlieten ze te vaak hun vaste posities. Daardoor kon de tegenstander uit Sneek een paar keer erg gevaarlijk counteren. Het was door fanatiek uitlopen van keeper Chiel van het Reve en sterk verdedigen van Ramon Dijkstra dat de bal gelukkig een paar keer rakelings naast het doel ging. LSC 1890 JO11-7 kreeg z’n verdiende doelpunt, maar moest daarbij wel geholpen worden. Bij het uitverdedigen raakte Romano de bal verkeerd (en wellicht was ook de sterke tegenwind van invloed) en pardoes lag die achter Chiel in het net: 2-1. Maar het was Romano zelf die revanche nam en vijf minuten voor tijd weer met een afstandsschot de keeper van LSC 1890 kansloos liet: 3-1. De zege kwam vervolgens niet meer in gevaar. Na afloop hielden zowel toeschouwers als spelers een voldaan gevoel over aan deze spannende wedstrijd. Op naar de volgende!