Workum JO11-3 – ONS Sneek JO11-4

Workum JO11-3 schiet flink raak tegen ONS Sneek

Na de winterstop begon het team JO11-3 met een valse start tegen SDS; 9-1 verlies was het resultaat. Tegen ONS Sneek werd echter afgelopen zaterdag 10 maart al het een en ander rechtgezet door een verdiende 0-7 overwinning. Vooral in de tweede helft lieten onze jongens zien waartoe ze in staat zijn.

Workum JO11-3 was gelukkig weer op volle sterkte. Tijdens de eerste wedstrijd werden de reflexen van keeper Chiel van het Reve en de power van Just van den Heuvel namelijk wel een beetje gemist. Maar helaas ging ons team net als in de wedstrijd tegen SDS te slapjes van start. Omdat tegenstander ONS Sneek er ook niet vol voor durfde te gaan, bleef Workum JO11-3 overeind. Sterker nog, de rust werd gehaald met een 0-2 voorsprong door doelpunten van Max Sijrier en Hidde Daniels. Maar het was niet zo dat onze jongens echt overtuigend en aantrekkelijk voetbalden. Daarvoor was het spel toch iets te rommelig.

Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet. De voetballers van JO11-3 spraken af meer vanuit hun eigen positie te gaan voetballen, beter met elkaar te communiceren in het veld en vooral sneller over te spelen. En de jongens verdienen een groot compliment, want ze hielden zich uitstekend aan de afspraken. Het resultaat was er dan ook naar. ONS Sneek werd overrompeld door de ene na de andere aanval. Het waren achtereenvolgens Djustin de Jong, Bo Peters en Max Sijrier (3x) die de eindstand op 0-7 brachten. Maar het was vooral ook een teamprestatie. Zo kwamen bijvoorbeeld een aantal doelpunten voort uit de gevaarlijke corners van Romano van Lierde. En de verdedigers Ramon Dijkstra en Sjoerd van der Plaats stonden op hun post wanneer dat moest, maar kwamen vaak ook naar voren om voor extra dreiging te zorgen. En zo droeg verder iedereen zijn steentje bij.

Als Workum JO11-3 deze spelopvatting vasthoudt, dan kunnen we nog een hoop leuke wedstrijden tegemoet zien!