Workum JO11-1 – Zeerobben JO11-2

Workum JO11-1 weer succesvol!

De najaarscompetitie van 2018 was voor de spelers van JO11-1 helaas niet zo verlopen als gehoopt. De teams in de 1e klasse bleken letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Eén schamel punt en de degradatie naar een klasse lager waren het gevolg. Met name het goede samenspel dat de kern van dit voetbalteam in het verleden al meerdere malen tentoonspreidde, leek helemaal verdwenen. Daarom werd door de begeleiders besloten voor en na de winterstop de koppen bij elkaar te steken en samen met de jongens te kijken naar waar het beter kon. Dat resulteerde in een aantal teamafspraken en sindsdien is Workum JO11-1 weer succesvol.

De eerste tegenstander in de voorjaarscompetitie werd tijdens een stormachtige wedstrijd eenvoudig aan de kant gezet. Bij Makkum JO11-1 wonnen onze jongens op 9 februari jongstleden met 1-7, mede dankzij twee doelpunten van invaller Sybe Zeinstra (JO11-2). Dat de volgende confrontatie van een ander kaliber zou zijn, stond bij voorbaat vast. Zeerobben JO11-2 was bekend als een fysiek sterk team.

Maar onze voetballers lieten zich afgelopen zaterdag 2 maart niet afbluffen door de Harlingers. Vooral de eerste helft liepen de combinaties goed en werd steeds de vrije man gevonden. Het was echter uit een corner dat de 1-0 viel. Marco Bakker, aanvoerder en centraal spelend op het middenveld, kopte snoeihard raak. Ook daarna bleef Workum JO11-1 nog steeds de bovenliggende partij. En daarom kon spits Max Sijrier vijf minuten voor rust uit een mooi opgezette aanval de 2-0 binnenschieten. De spelers van Zeerobben kregen vervolgens de opdracht van hun coach om veel feller te gaan voetballen. Dat resulteerde in een paar kansen, maar echt lastig kreeg onze keeper Chiel van het Reve het nog niet.

Tijdens de limonadepauze bereidde Workum JO11-1 zich voor op een pittige voortzetting van de wedstrijd. Zodoende begon het team scherp aan de tweede helft. De druk van Zeerobben JO11-2 nam wel toe, maar opnieuw speelden onze voetballers zich daar slim onderuit. O.a. middenvelders Romano van Lierde en Lenn Flapper (ook invaller van JO11-2) braken een keer door, maar beiden werden helaas hardhandig gestuit.
Vlak voor de time-out nam Marco Bakker snel een doeltrap en bereikte daarmee in één keer aanvaller Rutger Overwijk. Deze draaide mooi bij zijn directe tegenstander weg en ging alleen op de keeper van Zeerobben JO11-2 af. Met een geplaatst schot liet hij hem kansloos: 3-0.

Vanaf dat moment gooiden de gasten uit Harlingen echt de beuk erin. Workum JO11-1 liet zich daardoor enigszins overrompelen. Zeerobben JO11-2 kwam zelfs nog onverdiend terug tot 3-2. De laatste paar minuten moesten de Workumer jongens met man en macht verdedigen. Maar de achterhoede bestaande uit Sjoerd van der Plaats, Ramon Dijkstra en Hidde Daniels hield stand. Na het laatste fluitsignaal werd er dan ook door het hele team uitbundig gejuicht! Weer drie dikverdiende punten en een keurige 2e plaats in de stand.