Workum JO17-1 ongeslagen kampioen

Afgelopen zaterdag werd Workum JO17-1, zonder te spelen, kampioen van de 1e klasse. Workum was uitgespeeld en had 1 punt voorsprong op mede titelkandidaat Heerenveen JO17-2. Bij winst of gelijkspel van Heerenveen zou de titel naar Heerenveen gaan. Ze verloren echter verrassend met 1-2 van Akkrum en dat betekende dat Workum kampioen was geworden van deze najaarsreeks.

Wat een fantastische prestatie van spelers en trainer/coach Geart Bakker. Kampioenenmaker Bakker (3 maal op rij kampioen!) wordt dit seizoen met raad en daad bijgestaan door Cora van Dijk, Emiel de Vries en Marten Sjoerds. Ook de ouders van de spelers staan wekelijks in weer en wind langs de zijlijn om als 12e man het team aan te moedigen. Samen wordt dit team gemaakt.

Deze jonge en talentvolle lichting bestaat uit 1 tweedejaars, 10 eerstejaars en 3 spelers die zelfs nog mogen uitkomen in de JO15-1. Wat een jong talent! Na de winterstop speelt dit team in de promotieklasse. Eindigen ze in die voorjaarsreeks bij de eerste 2, dan promoveren ze naar de Hoofdklasse en dat is het niveau waar de jongens volgend seizoen zeker thuishoren.

In de 11 wedstrijden die ze speelden, werd er maar liefst 9 keer gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld (en dus niet verloren)! Er werden 36 doelpunten gemaakt en keeper Luut de Jong moest slechts 4 keer de bal uit zijn net vissen. Geweldige cijfers voor het team dat gesponsord wordt door Gert de Vries van Adonin BV uit Harlingen.

 

Attachment