Workum JO9-1 – FC Harlingen JO9-1G (beker)

Tweede gelijkspel voor Workum JO9-1

Opnieuw heeft Workum JO9-1 gelijk gespeeld in de bekercompetitie. Thuis werd het 2-2 tegen hetzelfde team van FC Harlingen. Er had echter meer in gezeten. En de laatste wedstrijd tegen CVVO zal nu wel gewonnen moeten worden om eventueel door te gaan.

Onze jongens begonnen werkelijk overdonderend. Vanaf de eerste minuut werd er goed gecombineerd. De voetballers van Workum JO9-1 wisten elkaar uitstekend te vinden. En iedereen speelde vanuit een eigen positie op het veld. Onophoudelijk zocht het Workumse team de aanval. Het mocht een wonder heten dat het halverwege de wedstrijd pas 1-0 stond voor de thuisclub. Het was Marco Bakker die de ruimte werd ingestuurd en onberispelijk hard en zuiver afrondde. Maar ook FC Harlingen liet zich niet onbetuigd. Zo moest keeper Tieme Sijperda met zijn vingertoppen redding brengen bij een afstandsschot dat via de kruising dreigde binnen te gaan. Het publiek had in ieder geval een zeer boeiende eerste helft achter de rug, toen de scheidsrechter voor de rust floot.

Na de limonadepauze veranderde het wedstrijdbeeld echter. FC Harlingen werd sterker en het leek wel of de energie bij Workum JO9-1 een beetje opraakte. Want er werd niet meer zo voor elke bal gevochten, zoals voor de rust. De organisatie op het veld raakte ook een beetje zoek. Teveel tegenspelers werden vrijgelaten en de onvermijdelijke gelijkmaker verscheen in het begin van de tweede helft op het scorebord: 1-1. Gelukkig werden onze jongens door dit doelpunt wel wakker geschud. Het initiatief op het voetbalveld kwam weer bij Workum JO9-1 te liggen. Het was deze keer Romano van Lierde die zichzelf goed vrijspeelde en vanaf rechts keurig raak schoot: 2-1.

Ook hierna kwamen er nog wat kansen om de voorsprong uit te breiden. Maar toen dat niet lukte, lieten onze voetballers de zege alsnog uit handen glippen. Het moet gezegd: de vrije trap die FC Harlingen op de rand van het strafschopgebied kreeg, werd wel heel mooi binnen geschoten. Daarna zou het voor beide doelen niet echt heel gevaarlijk meer worden. Daarmee stond de einduitslag vast: 2-2. Het wordt dus nog even spannend wie in deze bekerpoule als eerste zal eindigen!

Workum JO9-1 zet de tegenstander onder druk.

De verdediging wordt neergezet bij een gevaarlijke corner van FC Harlingen.