Workum JO9-1 – Flevo Boys JO9-2

Workum JO9-1 sluit najaarscompetitie 2016 sterk af

De tegenstander uit Emmeloord had gewaarschuwd kunnen zijn. Workum JO9-1 was de kampioenenkraker van de laatste weken. VV Balk kwam nog met de schrik vrij, maar SJO RVC liet zich al onaangenaam verrassen. En nu werd afgelopen zaterdag 26 november de nummer twee van de ranglijst, Flevo Boys JO9-2, de laatste theoretische kans ontnomen om de titel in de wacht te slepen. Na een enerverende en energieverslindende wedstrijd liepen onze jongens als winnaars van het veld: 3-2.

Het werd maar weer eens bewezen deze week. Als de voetballers van Workum JO9-1 echt samenspelen en er de hele wedstrijd voor gaan, dan kunnen ze elk team in hun klasse verslaan. En zo ging het dan ook tegen Flevo Boys JO9-2. Vanaf het begin zaten de spelers van Workum er bovenop. Dat moest ook wel, want bij de tegenstander liepen meerdere technisch zeer begaafde voetballertjes. En ondanks dat verdedigers Hidde Daniels en Chiel van het Reve vele aanvallen van Flevo Boys wisten te blokken, vloog de bal er uiteindelijk toch in. Na een aantal keurige reddingen van keeper Tieme Sijperda, was hij op een hard afstandsschot helaas kansloos: 0-1. Lang liet Workum JO9-1 de tegenstander echter niet genieten van de voorsprong. Via een snelle counter wist Max Sijrier enkele minuten later van dichtbij met een mooie wreeftrap het net te vinden: 1-1. Vlak voor rust was bij Workum heel even de concentratie weg. Bij de laatste aanval voor het fluitsignaal werden enkele spelers van Flevo Boys JO9-2 wel erg vrij gelaten. Dit buitenkansje lieten zij niet onbenut. De spits had zelfs alle tijd om de bal goed onder controle te krijgen en vervolgens uit te halen: 2-1.

Maar de supporters van Workum JO9-1 maakten zich nog geen zorgen. Hun team had dit najaar al vaker laten zien over karakter te beschikken. Er werd nog strakker verdedigd en de middenvelders Djustin de Jong en Romano van Lierde speelden de bal nog sneller naar voren. Daardoor werden met name aanvallers Marco Bakker en Rutger Overwijk steeds gevaarlijker. In eerste instantie miste de precisie nog een beetje en stond de doelman van Flevo Boys goed te keepen. Maar uiteindelijk wist Marco halverwege de tweede helft na een solo een gaatje te vinden tussen de rechterdoelpaal en de keeper: 2-2. Niet veel later zorgde Rutger op bijna identieke wijze voor de voorsprong. Zijn geplaatste bal rolde links van de keeper het doel in, ook een toegesnelde verdediger kwam net te laat: 3-2. Vanzelfsprekend voerden de jongens van Flevo Boys JO9-2 daarna de druk flink op. Maar met man en macht (en een beetje hulp van paal en lat) werd de voorsprong vastgehouden. Na het eindsignaal verscheen er op de gezichten van onze voetballers dan ook weer een grote glimlach. Ook deze tegenstander had zich verkeken op de mentale veerkracht van Workum JO9-1. Het team sloot daarmee de najaarscompetitie sterk af en eindigde op de ranglijst als 5e!

P1040357 (1024x667)