Workum JO9-1- Heerenveense Boys JO9-2

Flinke nederlaag voor Workum JO9-1

Voor de meeste voetballers van Workum JO9-1 was het behoorlijk lang geleden dat ze met hele grote cijfers een wedstrijd hadden verloren. Zaterdag 11 maart 2017 kan helaas bijgeschreven worden, want met 2-10 kreeg onze jonge selectie klop van Heerenveense Boys JO9-2. En daar was niets op af te dingen, want Workum werd namelijk op alle fronten afgetroefd. Kwam het misschien door het lome voorjaarsweer, ontbrak het aan voldoende inzet of was de tegenstander echt een paar maatjes te groot?

De bliksemstart waar JO9-1 tot vorige week patent op leek te hebben, was deze keer in ieder geval nergens te bekennen. Integendeel, binnen de kortste keren lag de bal tot tweemaal toe in het Workumse doel. Even leek het tij te keren, toen Max Sijrier de bal in de diepte kreeg aangespeeld en knap tegen scoorde: 1-2. Maar de opleving was van korte duur. Heerenveense Boys liep door mooi combinatievoetbal uit naar 1-4. Voor rust wist Marco Bakker door een schitterend genomen vrije trap de moed er gelukkig nog wel in te houden.

De tweede helft was er echter geen houden meer aan. De manier waarop de spelers van Heerenveens Boys JO9-2 samenspeelden en de doelpunten binnenschoten, liet wel zien dat het team goed op elkaar ingespeeld was. Bij onze jongens ontbrak het vooral aan positiespel. Daardoor kwamen ze achterin steeds een paar passen te laat en konden ze in de aanval geen vuist meer maken. De koppies gingen hangen en uiteindelijk stopte de teller bij 2-10.

De spelers van Workum JO9-1 hebben tijdens de najaarscompetitie van 2016 laten zien dat ze als team heel goed kunnen voetballen. Maar daarin zijn ze toch nog een beetje wisselvallig. Over twee weken kan Workum JO9-1 het tegendeel bewijzen. Dan is alweer de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys en kunnen onze voetballers revanche nemen!

Allemaal een mannetje opzoeken

Daar komen de Heerenveense Boys weer aan