Workum JO9-1 – LSC 1890 JO9-2

Zaterdagochtend 1 oktober 2016, een uurtje of negen, het zonnetje breekt door. Er is regen en onweer voorspeld voor vandaag, maar het zal achteraf schitterend voetbalweer blijken te zijn. De ouders van Workum JO9-1 hebben geen haast. Hun jongens hoeven pas om 11.30 uur te spelen! Wat hebben ze genoten twee weken terug. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen werd tegenstander Frisia nog met 11-0 opgerold. Louis van Gaal zou daarvan gezegd kunnen hebben:”Waren wij nou zo goed of waren zij zo slecht?” Wat de wedstrijd tegen LSC 1890 JO9-2 vandaag zal brengen, daar is dus geen peil op te trekken.

Eerst maar eens de warming-up. Elkaar de bal toespelen in een driehoekje en even lekker onze keeper inschieten. De supporters van Workum nemen hun positie achter zijn doel alvast in. En zie, daar komt de scheidsrechter aan en er kan mooi op tijd begonnen worden. Een inmiddels bekend scenario speelt zich vervolgens af op het voetbalveld. Workum JO9-1 dat zoals altijd fanatiek en goed begint, maar deze keer helaas de scherpte mist. De jongens zouden op voorsprong kunnen komen, maar al snel neemt LSC 1890 het heft in handen. Het team uit Sneek houdt het veld mooi breed, weet goed te passen en speelt vanuit vaste posities. De basisprincipes van het voetballen zitten er dus al behoorlijk in.

De druk op het Workumse doel neemt toe. Een keihard schot waardoor de bal niet klemvast te pakken is en een voorzet die via een eigen speler in het doel verdwijnt, zorgen binnen tien minuten voor 0-2. Eigenlijk is de wedstrijd dan al beslist, dit zal Workum JO9-1 waarschijnlijk niet meer rechtzetten. LSC 1890 is echt een maatje te groot en duidelijk een stap verder in zijn ontwikkeling.

Voor rust krijgen onze jonge voetballers best nog een paar goede kansen, maar de tegenstander is efficiënter en loopt door mooie doelpunten uit naar 0-4.

De tweede helft verloopt eigenlijk via hetzelfde patroon. Geen wonder dus dat er nog vier doelpunten bij komen, eindstand 0-8….. Workum JO9-1 heeft deze keer helaas voetbal-les gekregen. Maar gezien de grote krachtsverschillen in de klasse waarin wordt gespeeld, zou ons team volgende week net zo goed weer eens flink kunnen uithalen. We zullen zien!

tegenstander (1024x729)

Daar komt de tegenstander al weer aan!

LSC verdedigend(1024x769)

Ook verdedigend staat het bij LSC 1890 goed.

Workum JO9-1 begint geconcentreerd aan de wedstrijd.