Workum JO9-3 ongeslagen kampioen

Afgelopen zaterdag was het erop of eronder voor de mannen van de JO9-3. Met 1 gelijkspel en de rest winst waren ze trotse koploper van de competitie. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de nummer 2, Heerenveen JO9-7 op het programma. Bij winst was Workum, met nog 2 wedstrijden te spelen, zeker van het kampioenschap. Al met al een spannende ochtend!

Als er al sprake was van zenuwen, dan wisten de mannen dit goed te verbergen; al na 1 minuut spelen werkte spits Lenn Flapper de bal genadeloos achter de Heerenveense keeper. Er werd zeer scherp gespeeld en over alle linies werd Heerenveen afgetroefd. Dit team was bereid om hard voor elkaar te werken en was vastberaden om vandaag kampioen te worden! Met een stand van 4-0 op de borden kon er limonade worden gedronken. Na rust maakte een tegentreffer het team weer scherp en ging het gas er weer op. Dit resulteerde in een klinkende 10-1 overwinning, volkomen verdient.

Nu het kampioenschap een feit was, moest dit natuurlijk gevierd worden. Na de uitreiking van de medailles door Gerrit Kemker en Feike Sjoerds namens de vereniging, was er champagne in de kleedkamer. Bij een stand van 6-1, wist de bestuurder van het treintje het zeker en kwam stiekem het veld oprijden. Team, staf en hooligans mochten plaatsnemen voor een heuse tour door Workum. De fotosessie op het bordes op de merk en een ijsco bij Folkerts maakten het feest compleet. Bij terugkomst op de Rolpeal stond er limonade en patat klaar.

Het hele seizoen speelt dit team al de sterren van de hemel en is het iedere zaterdag weer een feest, voor de trouwe supportschare, om ze te zien spelen. Menig tegenstander heeft zwaar onder de indruk het onderspit moeten delven. Dat er veel talent en kwaliteit in dit team zit was vooraf al bekend, echter is het de verdienste van trainer Dennis Galema, met assistenten Jappie Harkema (zeer ervaren kampioenstrainer) en junior Jorn van der Meer, om er een evenwichtig team van te smeden. Er is zeer stevig getraind en hier is geleerd om samen te spelen en voor elkaar door het vuur te gaan. Dit is iedere zaterdag weer te zien op het veld. Hierdoor is het een voorrecht om leider te mogen zijn.

Het doel is met grote regelmaat zeer goed verdedigd door Sven Hulshoff. Vaste waarden in de verdediging zijn Jens Stellingwerf, Gerrit Nijdam en Sjoerd van der Plaats. Op het middenveld zorgt Hedser Christ Groenhof voor de spelverdeling, geflankeerd door Stian Galema en Mart Visser. De voorhoede wordt gevormd door Lenn Flapper en Nick Jochems. Uiteraard wordt er veel gevarieerd in deze opstelling en past iedereen zich moeiteloos aan, zo heeft Sven bijvoorbeeld 4 maal gescoord als hij een keer geen keeper was.

De buit is binnen, echter moeten er nog 2 wedstrijden worden gespeeld. Gezien de gretigheid van dit team, verwachten we hier ook nog mooie resultaten. Volgende week uit in Balk om vervolgens af te sluiten met een thuiswedstrijd tegen CVVO.

Theo Stellingwerf

Vlnr: Sven Hulshoff, Stian Galema, Jappie Harkema (trainer), Lenn Flapper, Hedser Christ Groenhof, Jens Stellingwerf, Theo Stellingwerf (leider), Nick Jochems, Sjoerd van der Plaats, Gerrit Nijdam, Mart Visser, Jorn van der Meer (trainer), Dennis Galema (trainer)