Workumer voetbaltalenten laten zich weer zien op Ypie van der Werf toernooi

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen in de vakantie, het Ypie van der Werf-zaalvoetbaltoernooi. Dit jaar voor de 41e keer en nog steeds gehouden in de ‘oude’ Rolpeal. Op twee dagen in de kerstvakantie voetballen de talenten van VV Workum in de sporthal. De jeugd is verdeeld tussen de O13, de O11 en de combinatie O9, O8 en O7. Normaal gesproken staat daar de letter J of M voor, maar tijdens het Ypie van de Werf-toernooi is alles gemengd. Zowel de jongens als de meiden van dezelfde leeftijden voetballen tegen en met elkaar. Ze strijden tijdens spannende, soms gewaagde, maar altijd sportieve en faire wedstrijden om de felbegeerde titel van het Ypie van der Werf -toernooi. Dit gaat soms goed, soms iets minder goed, maar altijd met veel plezier en inzet.
Dit jaar hebben we op zaterdag 22 en vrijdag 28 december gevoetbald. Buiten was het weer niet altijd even goed, maar dat mocht de pret binnen gelukkig niet drukken. Zaterdag stroomde de zaal eerst vol met de jongens en meiden van de O13. Aangemoedigd door het publiek legden ze spannende wedstrijden op de mat en maakten maar liefst 25 goals. Ook de daarop volgende O11 en de O9-O7 combiteams zorgden voor veel vertier en doelpunten. Met in totaal 62 goals en vermoeid kon iedereen zich op gaan laden voor de finaledagen.
Op vrijdag 28 december hing de tussenstand inmiddels in de zaal en was de spanning om te snijden. Wie wordt er kampioen en wie mag met opgeheven hoofd terug naar huis? Net als zaterdag waren er weer veel toeschouwers die de jeugd aanmoedigden om op de top van hun kunnen te presteren.
Bij de O13 waren de verschillen wat groter op de vrijdag en waren er een aantal flinke uitslagen. Al snel bleek Spanje het te kloppen team en uiteindelijk werd het ook kampioen. Hoewel de laatste wedstrijd verloren ging, mocht dat de pret niet drukken. Nederland en Italië streden tot de laatste wedstrijd om de tweede plek, maar door winst van Nederland op de kampioen Spanje eindigde Nederland als 2e en Italië als 3e. De prijzen werden door Vanessa en Maaike van Bakkerij van der Werf uitgereikt en de jongens en meiden konden nog nagenieten van de andere teams.
Bij de O11 werd de Champions League in het klein nagespeeld. De spelers van Manchester City wonnen bijna al hun wedstrijden en maakten maar liefst 26 goals. Juventus is tweede geworden met een aantal goede uitslagen op de laatste dag en derde werd Real Madrid. Ook hier reikten de dames van Bakkerij van der Werf de prijzen uit en gingen de spelers met een voldaan gevoel naar huis.
Als laatste waren de O9 tot en met de O7 aan de beurt, een combinatie van categorieën. Met spannende standen als 1-1 en 2-1 of 1-2 waren de wedstrijden leuk om te zien en met veel fanatieke ouders/verzorgers en grootouders langs de kant was dat een heerlijke afsluiter van een mooie zaalvoetbaldag. Uiteindelijk was er ook hier een duidelijke winnaar. Ajax behaalde 18 punten en scoorden 7 doelpunten, Feyenoord volgde op de tweede plaats en SC Heerenveen was nummer drie.
We mogen al met al terugkijken op twee hele fijne dagen met veel sportiviteit en erg leuk voetbal. Zonder hulp van de sponsor, coaches, scheidsrechters, zaalwachten, barpersoneel, toeschouwers en de jeugd zelf zou dit allemaal niet hebben gekund. Vanuit de organisatie dan ook hartstikke bedankt voor jullie bijdrage!