Ypie van der Werf Toernooi viert 40ste editie

We weten al bijna niet anders; in de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn de Workumer jeugdvoetballers actief in de zaal van de Rolpeal. Dit jaar is de 40ste editie van het toernooi en sinds vele jaren is Bakkerij Van der Werf de grote steun achter het toernooi dat dan ook niet voor niets is vernoemd naar groot voetballiefhebber en bakker, Ypie van der Werf.

In tijden dat er over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen nog niet werd gesproken, was het Ypie van der Werf die het belangrijk vond de Workumer jeugd ook in de winterstop te laten sporten. Dit om de saamhorigheid onder de plaatselijke bevolking te vergroten, maar vooral ook om jeugd op een sportieve manier bij elkaar te laten komen. In feite was Van der Werf de tijd daarmee ver vooruit. En dit jaar dus de 40ste editie van het toernooi. In feite is er aan de opzet en de sfeer van het toernooi in al die jaren weinig veranderd. Nog steeds komen de jeugdvoetballers na de kerst bij elkaar en wordt in een mix toernooi sportief gestreden om de hoogste eer. Nog steeds komen ouders, pakes en beppes en anderen mee om hun kroost aan te moedigen, maar vooral ook om gezellig bij te praten na de kerstdagen. Kortom de rode draad in al die jaren is sportieve strijd in combinatie met gezelligheid.

VV Workum is Bakkerij Van der Werf enorm dankbaar voor de steun achter deze jaarlijkse traditie en in de bredere zin aan de al jarenlange (financiële) steun aan onze club en hoopt de samenwerking nog jaren door te zetten.

Op de foto worden Rein, Rene en Ype van der Werf door Hiddo Visser en GeertJan van der Meer van de Jeugdcommissie van VV Workum bedankt voor de jarenlange steun aan het Ypie van der Werf Toernooi.

Attachment