Zeerobben JO11-2 – Workum JO11-1

Workum JO11-1 van slag

Zo verlies je goed voetballend nipt van de koploper en zo ga je hard onderuit tegen de hekkensluiter. Het overkwam de jongens van JO11-1 binnen twee weken. En toen stond vervolgens op zaterdag 13 april jl. de uitwedstrijd tegen de fysieke kracht van Zeerobben JO11-2 op het programma.

Van de verliespartijen uit de afgelopen weken was onder andere geleerd dat ons team er vanaf de eerste minuut moet staan en de inzet en concentratie de hele wedstrijd moeten worden volgehouden. Zodoende kan er door JO11-1 in de 2e klasse echt van elke tegenstander gewonnen worden, maar bij verslapping is helaas iedere ploeg hun de baas.

Workum JO11-1 was in ieder geval klaar voor de strijd tegen Zeerobben. Toch lieten onze voetballers zich afbluffen door de tegenstander. Opgejut door de felle aanmoedigingen van twee coaches gingen de Harlinger jongens het duel letterlijk aan. VV Workum daarentegen is trots op de hoge positie in het klassement voor de Fair Play Award, maar dat betekent niet dat wij ons de kaas van het brood laten eten. Soms kun je er echter versteld van staan, wat tegenstanders in zelfs deze leeftijdscategorie er al voor over hebben om te winnen.

De leider van Workum JO11-1 was op een gegeven moment alleen nog maar bezig met het wisselen van geblesseerde spelers. Trappen tegen een knie, enkel of voet, klappen op de rug of tegen de keel; het was te veel om toevallig te zijn. Ondanks protesten bij de scheidsrechter van Zeerobben werd het allemaal niet bestraft.

De snelle 1-0 achterstand was dan misschien terecht, maar bij het tweede ‘doelpunt’ ging de scheidsrechter opzichtig in de fout. De bal was de doellijn namelijk nog niet helemaal gepasseerd. Toen waren een aantal spelers van Workum JO11-1 er eigenlijk al helemaal klaar mee. Maar onze jongens knokten zich in de tweede helft terug van 3-0 naar 4-2 (goals Max Sijrier en Rutger Overwijk). De krachtpatsers van Zeerobben gooiden er vervolgens weer de beuk in. En uiteindelijk werd het daarom nog 5-2 voor de Harlingers.

Gauw vergeten deze wedstrijd en er volgende week weer helemaal staan tegen SWZ Boso Sneek JO11-2!