Zeerobben JO12-2 -Workum JO12-1

Overtuigende zege van JO12-1

De reis ging naar Harlingen afgelopen zaterdag 23 november. Voor Workum JO12-1 stond een uitduel tegen het altijd lastige Zeerobben op het programma. Maar door het grootste gedeelte van de wedstrijd te blijven gaan en de tegenstander geen ruimte te geven, kwam er uiteindelijk een mooie en verdiende 1-7 op het scorebord.

Vanaf het beginsignaal van de wedstrijd waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. De meeste confrontaties vonden voornamelijk op het middenveld plaats. Echte grote kansen kregen beide teams niet. Maar na de eerste time-out ging de knop om bij onze jongens en tot aan het einde van de wedstrijd bleven ze strijden voor elke meter. Ze zetten tegenstander Zeerobben JO12-2 voortdurend onder de druk en lieten niet meer los. En achterin werd er opnieuw scherp en geconcentreerd verdedigd door Ramon Dijkstra, Hidde Daniels en Sjoerd van der Plaats. (Helaas moest Sjoerd de 2e helft geblesseerd aan de kant blijven. Zijn positie werd uitstekend waargenomen door middenvelder Djustin de Jong.)

Op een gegeven moment wist de achterste linie van Zeerobben de bal een keer niet goed weg te werken. Deze kwam zodoende bij Marco Bakker terecht. Hij legde ‘m even lekker neer en schoot van dichtbij raak: 0-1. En een paar minuten later deed Bo Peters hetzelfde na mooi combinatievoetbal van onze jongens, ook hij tikte de bal binnen: 0-2. Tot aan de rust bleef Workum duidelijk de bovenliggende partij. Even nog leek het of Zeerobben gescoord had. Maar volgens de scheidsrechter was de bal niet geheel over de lijn en ging die via de paal het veld weer in. Onze keeper Chiel van het Reve stond er met z’n neus bovenop en zei later dat we daar wel mee gemazzeld hadden.

Waar andere keren JO12-1 wel eens slapjes uit de kleedkamer kwam, was daar nu geen sprake van. Binnen 5 minuten verdubbelde ons team de voorsprong. Eerst Marco en even later Max Sijrier waren niet van de bal te krijgen en allebei hun acties resulteerden in een doelpunt: 0-4. Vervolgens was heel even de concentratie weg en werd er niet ingegrepen toen een speler van Zeerobben JO12-2 aan een rush begon. Die eindigde dan ook met een tegentreffer: 1-4. Maar kort daarna kwam waarschijnlijk het mooiste Workumer doelpunt van dit prille seizoen. Rutger Overwijk nam op rechts een corner en deze werd door Marco vanuit de lucht in één keer binnen gevolleyd!

Workum JO12-1 kreeg de smaak te pakken en ging door met scoren. Romano van Lierde gaf een voorzet vanaf de rechterkant aan Bo. Hij nam de bal onder controle en schoot ‘m achter de doelman van Zeerobben. Inmiddels stond het dus 1-6. Er volgden nog enkele kansen die helaas niet tot een score leidden. Rutger raakte van dichtbij de paal, Marco deed hetzelfde maar dan met een afstandsschot. Vijf minuten voor tijd kwam het slotakkoord. Met een mooie aanval eindigde de bal via verschillende spelers bij Rutger en die bepaalde met een kruislings schot de uitslag op 1-7.

De voetballers van Workum JO12-1 hadden hiermee waarschijnlijk één van hun beste wedstrijden van het seizoen gespeeld. In deze vorm hoeven ze niet onder te doen voor koploper Tzum. Dat zou dus wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden op zaterdag 30 november aanstaande. De thuiswedstrijd begint om 8.45 uur; komt allen!