ZVV Avanti – Workum Futsal 1

Workum Futsal 1 verliest tweestrijd in Stiens

Op maandag 13 september jongstleden trokken de spelers van Workum Futsal 1 enigszins gehavend ten strijde tegen Avanti 1 uit Stiens om daarmee de competitie te laten losbarsten. Een gering aantal spelers had niet de kans om deze wedstrijd aan te vangen vanwege blessureleed. Desondanks verschenen er negen redelijk fitte heren om in rood ornaat af te trappen in het Stienser sportcentrum. Aanvankelijk begon de wedstrijd voortvarend en kwamen de Workumers op een 0-1 voorsprong door een uitgekiend puntertje van Wietze Gorter.

In gedachten zag iedereen kansen om deze pot voetbal glorieus te winnen en de drie punten mee huiswaarts te nemen. De bal besloot anders. Van meet af was het duidelijk dat de bal zich had verbonden aan het thuisspelende team. De bal gaf nog eventjes hoop aan onze roodhemden, maar dat bleek al spoedig vals te zijn. Avanti kreeg kansen en de bal vond vervolgens geregeld zijn weg langs de goed keepende stand-in Sem van der Meer. Ondanks dat hij een groot aantal ballen geweldig pareerde, wist de bal tot vijf keer toe op slinkse wijze onze doelverdediger op het verkeerde been te zetten. Futsal 1 bleef, ondanks die verraderlijke thuisspelende bal, kranig weerstand bieden en liet de moed niet direct in de schoenen zakken. Meerdere goede scoringskansen werden telkens om zeep geholpen door de bal. Op de paal, naast of over het doel, tegen de keeper, in het zijnet en ga zo maar door. De bal had zo te zien besloten om de Stienser doelman niet meer te passeren.

Na zo veel misère is het vanzelfsprekend dat er aan Workumer zijde enige frustraties begonnen op te borrelen. Zo had Ytzen Pieter Bosje al enige onaangename contacten met de bal gehad en dat speelde hem in het tweede bedrijf van de wedstrijd parten. Een aanvaller van Stiens schermde de bal bij de zijlijn af en Ytzen Pieter zag zijn kans schoon om hem die verachte bal te ontfutselen. Met overtuiging en enthousiasme werd een ondoordachte tackle ingezet, waarbij eerst de benen en vervolgens de bal werden getoucheerd. Dat resulteerde in een vrije trap voor Avanti en een gele kaart voor de Workumer, waardoor hij werd verbannen naar het strafbankje. Zo verloor Futsal 1 met 5-1 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, waarbij vooral de bal een negatieve hoofdrol opeiste.